Seat

ogłoszeniaceny używanychwiadomościdealerzyforumczęścioponyfelgiksiążkilinkitapetyopiniedekoder VIN
  FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Regulamin    Grupy    Czat    Rejestracja 
  Profil    Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości    Zaloguj    iboi - ogłoszenia

( Seat Altea ) Programowanie modułu komfortu



 
postów na stronie: 10 20 50
   Forum SEAT Forum Strona Główna -> ( Seat Altea ) Elektronika/Elektryka/Komunikaty.
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
robku

Czytelnik
Czytelnik


Dołączył: 16 Lut 2012
Posty: 9
Skąd jesteś (miejscowość / region): podkarpackie
Posiadane auto: Seat Altea, Fiat Brava
Piwa: 0/0
Wysłany: Czw 23 Lut 2012, 09:20
Temat postu:

Programowanie modułu komfortu


Witam,
Altea - 2004r, climatronic, 2,0 TDI 140KM, z małym wyświetlaczem komputera pokładowego.
Czy i w jaki sposób można przeprogramować takie ustawienia jak;
- otwieranie / zamykanie okien z pilota lub kluczykiem w zamku
- zmiana długości świecenia świateł w funkcji "coming home"
W tej chwili nie mogę sterować szybami z pilota i kluczyka, a "coming home" ustawione jest na 90s.
Powrót do góry
haast

Dyskutant
Dyskutant


Dołączył: 07 Paź 2011
Posty: 53
Skąd jesteś (miejscowość / region): Opole/Kędzierzyn-Koźle
Posiadane auto: Seat Toledo III BKD 2006
Piwa: 2/0
Wysłany: Czw 23 Lut 2012, 15:12
Temat postu:

Re: ( Seat Altea ) Programowanie modułu komfortu


Tylko za pomocą vaga.
Powrót do góry
robku

Czytelnik
Czytelnik


Dołączył: 16 Lut 2012
Posty: 9
Skąd jesteś (miejscowość / region): podkarpackie
Posiadane auto: Seat Altea, Fiat Brava
Piwa: 0/0
Wysłany: Pon 27 Lut 2012, 00:52
Temat postu:

Re: ( Seat Altea ) Programowanie modułu komfortu


... szkoda. Będę próbował.
Dzięki.
Powrót do góry
driver1880

Czytelnik
Czytelnik


Dołączył: 26 Wrz 2010
Posty: 7
Skąd jesteś (miejscowość / region): Pszczyna
Posiadane auto: Grande Punto 1.3
Piwa: 0/0
Wysłany: Pią 30 Mar 2012, 17:21
Temat postu:

Re: ( Seat Altea ) Programowanie modułu komfortu


Kolego haast daj jakiegoś linka jak się takie rzeczy robi vag-iem, ja też szukam takiego czegoś bo muszę sobie przekodować różne rzeczy
Powrót do góry
browcu

Debiutant
Debiutant


Dołączył: 15 Kwi 2012
Posty: 33
Skąd jesteś (miejscowość / region): W-wa
Posiadane auto: SEAT ALTEA XL 2.0 TDI 2007r.
Piwa: 1/1
Wysłany: Wto 17 Kwi 2012, 22:13
Temat postu:

Re: ( Seat Altea ) Programowanie modułu komfortu


Ja też chciałbym zaprogramować domykanie szyb z pilota i takie podobne cudeńka;))
Powrót do góry
gadu-gadu
Reklama








Wysłany: Wto 17 Kwi 2012, 22:13
Temat postu:

reklama


Powrót do góry
haast

Dyskutant
Dyskutant


Dołączył: 07 Paź 2011
Posty: 53
Skąd jesteś (miejscowość / region): Opole/Kędzierzyn-Koźle
Posiadane auto: Seat Toledo III BKD 2006
Piwa: 2/0
Wysłany: Sro 18 Kwi 2012, 09:16
Temat postu:

Re: ( Seat Altea ) Programowanie modułu komfortu


http://www.auto-conrad.pl/Forum/phpBB-3.0.5/phpBB3/viewtopic.php?f=9&t=2989

ad golfa, ale elektryka jest ta sama
Powrót do góry
browcu

Debiutant
Debiutant


Dołączył: 15 Kwi 2012
Posty: 33
Skąd jesteś (miejscowość / region): W-wa
Posiadane auto: SEAT ALTEA XL 2.0 TDI 2007r.
Piwa: 1/1
Wysłany: Pią 20 Kwi 2012, 16:38
Temat postu:

Re: ( Seat Altea ) Programowanie modułu komfortu


dzwoniłem do serwisu seata i za 150zł można doprogramować tylko nie u wszystkich się da:))
Powrót do góry
gadu-gadu
haast

Dyskutant
Dyskutant


Dołączył: 07 Paź 2011
Posty: 53
Skąd jesteś (miejscowość / region): Opole/Kędzierzyn-Koźle
Posiadane auto: Seat Toledo III BKD 2006
Piwa: 2/0
Wysłany: Pią 20 Kwi 2012, 21:21
Temat postu:

Re: ( Seat Altea ) Programowanie modułu komfortu


tylko pytanie: czy jeździć do serwisu seata i za każda wizytą płacić frycowe czy zainwestować 300 pln w kabelek i samemu robić sobie diagnostykę/ustawienia itp Cool
Powrót do góry
aro121

Auto Maniak
Auto Maniak


Dołączył: 16 Wrz 2006
Posty: 535
Skąd jesteś (miejscowość / region): Blachownia
Posiadane auto: Altea Freetrack 2.0TDI 4X4
Piwa: 51/2
Wysłany: Pią 20 Kwi 2012, 22:34
Temat postu:

Re: ( Seat Altea ) Programowanie modułu komfortu


Kabelek kabelkowi nie równy Smile
_________________
Powrót do góry
haast

Dyskutant
Dyskutant


Dołączył: 07 Paź 2011
Posty: 53
Skąd jesteś (miejscowość / region): Opole/Kędzierzyn-Koźle
Posiadane auto: Seat Toledo III BKD 2006
Piwa: 2/0
Wysłany: Nie 22 Kwi 2012, 21:19
Temat postu:

Re: ( Seat Altea ) Programowanie modułu komfortu


ok, to bądźmy konkretni: vcds pl + kkl-can koledze wystarczy
Powrót do góry
aro121

Auto Maniak
Auto Maniak


Dołączył: 16 Wrz 2006
Posty: 535
Skąd jesteś (miejscowość / region): Blachownia
Posiadane auto: Altea Freetrack 2.0TDI 4X4
Piwa: 51/2
Wysłany: Nie 22 Kwi 2012, 23:22
Temat postu:

Re: ( Seat Altea ) Programowanie modułu komfortu


Nooo Wink konkret ale to sporą inwestycja.

Aro
_________________
Powrót do góry
MosiuSR

Auto Maniak
Auto Maniak


Dołączył: 18 Cze 2009
Posty: 781
Skąd jesteś (miejscowość / region): Gliwice
Posiadane auto: Seat Leon, Renault Clio, Seat Leon
Piwa: 150/0
Wysłany: Wto 24 Kwi 2012, 00:34
Temat postu:

Re: ( Seat Altea ) Programowanie modułu komfortu


W dodatku jak sie nieumiejtnie zakoduje to wizyta w ASO bedzie koniecznoscia Wink
_________________
Wink VIN = Piwo Wink
Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:   
   Forum SEAT Forum Strona Główna -> ( Seat Altea ) Elektronika/Elektryka/Komunikaty. Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1
Ogłoszenia sprzedaży - Seat Altea »

Opinie o samochodach Seat Altea - testy użytkowników »


 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

Popularne dyskusje w dziale: ( Seat Altea ) Elektronika/Elektryka/Komunikaty.






Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group

bezpłatne ogłoszenia motoryzacyjne

Partnerskie fora dyskusyjne: Klub Seata Ibiza   



Serwis partnerski portalu www.auto.plSamochody to nasza pasja
Copyright © Profit 2003 - 2014 Created by idealneT and OM System