Seat

ogłoszeniaceny używanychwiadomościdealerzyforumczęściksiążkilinkitapetyopiniedekoder VIN
  FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Regulamin    Grupy    Czat    Rejestracja 
  Profil    Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości    Zaloguj    iboi - ogłoszenia

( Seat Altea ) Niedziałajacy tempomat seat altea xl


Idź do strony 1, 2  Następny
 
postów na stronie: 10 20 50
   Forum SEAT Forum Strona Główna -> ( Seat Altea ) Elektronika/Elektryka/Komunikaty.
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
bocianxxx

Debiutant



Dołączył: 17 Sty 2011
Posty: 47
Skąd jesteś (miejscowość / region): kraków
Posiadane auto: SEAT ALTEA XL 1,9 tdi Stylance
Piwa: 0/14
Wysłany: Czw 22 Wrz 2011, 16:34
Temat postu:

Niedziałajacy tempomat seat altea xl


Witam mam pytanko zapchał mi sie filtr czaste stałych i auto przeszlo na tryb awaryjny , i wyłączyło tempomat , filtr został przeczyszczony i auto zostało podpiete pod komputer i dalej nie działa tempomat sprawdzałem bezpieczniki czy ktoś wie co to mogło sie stać pozdrawiam i prosze o pomoc
Powrót do góry
Grzenio_ni

Auto Maniak



Dołączył: 30 Cze 2008
Posty: 847
Skąd jesteś (miejscowość / region): Niepołomice k/ Krakowa
Posiadane auto: Seat Altea XL 1,6 TDI 2012
Piwa: 41/5
Wysłany: Czw 22 Wrz 2011, 20:02
Temat postu:

Re: ( Seat Altea ) Niedziałajacy tempomat seat altea xl


witam, kolego poszukaj tu na forum o manetce tempomatu bo podobno co jakiś czas lubią się styki zabrudzić i może przy okazji zatkania filtra manetka też podechła ( zbieg okoliczności )
_________________
czasem się mylę
Powrót do góry
lukasz22

Stały Bywalec



Dołączył: 19 Gru 2010
Posty: 212
Skąd jesteś (miejscowość / region): gora kalwaria
Posiadane auto: seat leon 2.0tdi 140ps bkd
Piwa: 6/2
Wysłany: Pią 23 Wrz 2011, 11:46
Temat postu:

Re: ( Seat Altea ) Niedziałajacy tempomat seat altea xl


ja bym odłączył kleme (-) na 4minuty i jak mi kiedyś niechciał działać odłączyłem i było ok.
Powrót do góry
bocianxxx

Debiutant



Dołączył: 17 Sty 2011
Posty: 47
Skąd jesteś (miejscowość / region): kraków
Posiadane auto: SEAT ALTEA XL 1,9 tdi Stylance
Piwa: 0/14
Wysłany: Sob 24 Wrz 2011, 20:19
Temat postu:

bocianxxx


Rozebrałem manetkę i przeczysciłem styki i dalej nie dzieła musez go chyba pok koma podpiac jescze raz i zobaczyc albo zrobie jak mowisz z ta klema ale tylko minusowa . dzieki za podpowiedz
Powrót do góry
bocianxxx

Debiutant



Dołączył: 17 Sty 2011
Posty: 47
Skąd jesteś (miejscowość / region): kraków
Posiadane auto: SEAT ALTEA XL 1,9 tdi Stylance
Piwa: 0/14
Wysłany: Wto 27 Wrz 2011, 22:17
Temat postu:

bocianxxx


klema tez nie pomogla jade do kolesia i podpinam ja pod kompa u niego pozd
Powrót do góry
Reklama








Wysłany: Wto 27 Wrz 2011, 22:17
Temat postu:

reklama


Powrót do góry
Andrzej R.

Debiutant



Dołączył: 07 Gru 2011
Posty: 26
Skąd jesteś (miejscowość / region): Białystok
Posiadane auto: KIA RIO 2012 1.4 109 km wersja M
Piwa: 2/1
Wysłany: Sob 31 Gru 2011, 16:22
Temat postu:

Tempomat


Witam w moim seacie tempomat generalnie działa, ale czasami się zacina i nie chcę się włączyć. Podczas jazdy naciskam na pedał hamulca i zaczyna działać nie wiem co się z czym je ale pomaga.
Powrót do góry
gadu-gadu
alfredzik77

Czytelnik



Dołączył: 24 Maj 2012
Posty: 5
Skąd jesteś (miejscowość / region): Krosno gmina Mosina woj. Wielkopolskie
Posiadane auto: seat altea1.9tdi rok prod.2005 77kw
Piwa: 0/1
Wysłany: Czw 02 Sie 2012, 14:30
Temat postu:

Re: Tempomat


witam.moja skromna rada....miałem podobne kłopoty i w końcu tempomat przestał działać...podłączyłem auto pod kompa i wyskakiwał mi jakis błąd e45 o ile dobrze pamietam..potem odpusciłem bo nasłuchałem się opowiesci typu konieczna wymiana całej manetki..potem jakiegos czujnika na sprzegle...a powód był banalnie prosty rozebrałem manetke tempomatu tzn.wyjołem i wypiołem z kostki te przyciski razem z przesównym włącznikem i wyczysciłem blaszki które są w środku.potem końcówke płytki która wchodzi do koski i problem sie rozwiązał Very Happy tempomat działa.za nim sie za to zabrałem minał prawie rok. Very Happy teraz trasa do praaawdziiiwa przyjemnosc.pozdrawiam
_________________
wędkarstwo,sport a co do mechaniki to jestem laikiem..ale...nie boję się podejmować wyzwań.pozdrawiam
Powrót do góry
Superb Moves

Debiutant



Dołączył: 26 Lip 2012
Posty: 20
Skąd jesteś (miejscowość / region): londyn (STRZELIN)
Posiadane auto: SEAT ALTEA XL 1.9TDI
Piwa: 0/1
Wysłany: Pon 06 Sie 2012, 16:03
Temat postu:

tempomat,jak wlaczyc


Witam, moze mi ktos podpowiedziec jak wlaczyc tempomat w altei xl? Nie mialem wczesniej auta z tempomatem i jestem tempy w tej dziedzinie:-) dzieki i pozdrawiam
Powrót do góry
gadu-gadu
Superb Moves

Debiutant



Dołączył: 26 Lip 2012
Posty: 20
Skąd jesteś (miejscowość / region): londyn (STRZELIN)
Posiadane auto: SEAT ALTEA XL 1.9TDI
Piwa: 0/1
Wysłany: Pon 06 Sie 2012, 16:04
Temat postu:

tempomat,jak wlaczyc


Witam, moze mi ktos podpowiedziec jak wlaczyc tempomat w altei xl? Nie mialem wczesniej auta z tempomatem i jestem tempy w tej dziedzinie:-) dzieki i pozdrawiam
Powrót do góry
gadu-gadu
aro121

Auto Maniak



Dołączył: 16 Wrz 2006
Posty: 535
Skąd jesteś (miejscowość / region): Kolodzieje
Posiadane auto: Altea Freetrack 2.0TDI 4X4
Piwa: 51/2
Wysłany: Pon 06 Sie 2012, 16:07
Temat postu:

Re: ( Seat Altea ) Niedziałajacy tempomat seat altea xl


Jedziesz, włączasz przełącznik na manetce na ON, klawisz na boku manetki w górę lub w dół tempymat się włączy i zapali się kontrolka na panelu...
Powrót do góry
Wystawiono 1 piw(a)
Superb Moves

Debiutant



Dołączył: 26 Lip 2012
Posty: 20
Skąd jesteś (miejscowość / region): londyn (STRZELIN)
Posiadane auto: SEAT ALTEA XL 1.9TDI
Piwa: 0/1
Wysłany: Pon 06 Sie 2012, 21:15
Temat postu:

dzieki za odpowiedz


dzieki za odpowiedz, niedługo czeka mnie trasa z Uk do Pl także na pewno się przyda.
Powrót do góry
gadu-gadu
Superb Moves

Debiutant



Dołączył: 26 Lip 2012
Posty: 20
Skąd jesteś (miejscowość / region): londyn (STRZELIN)
Posiadane auto: SEAT ALTEA XL 1.9TDI
Piwa: 0/1
Wysłany: Czw 09 Sie 2012, 22:16
Temat postu:

tempomat


A czy jest jakas minimalna predkosc na wlaczenie tempomatu? Dzisiaj probowalem go wlaczyc i zadnej reakcji, dodam, ze nie przekroczylem 80km/h. Na postoju jezeli przestawie na pozycje ON to powinna sie zaswiecic kontrolka? Dzieki
Powrót do góry
gadu-gadu
aro121

Auto Maniak



Dołączył: 16 Wrz 2006
Posty: 535
Skąd jesteś (miejscowość / region): Kolodzieje
Posiadane auto: Altea Freetrack 2.0TDI 4X4
Piwa: 51/2
Wysłany: Pią 10 Sie 2012, 09:36
Temat postu:

Re: ( Seat Altea ) Niedziałajacy tempomat seat altea xl


Ja na tempomacie jadę nawet 20 km\h Smile Przełączasz na ON i wciskasz guzik na boku manetki i hula.


Aro
Powrót do góry
Superb Moves

Debiutant



Dołączył: 26 Lip 2012
Posty: 20
Skąd jesteś (miejscowość / region): londyn (STRZELIN)
Posiadane auto: SEAT ALTEA XL 1.9TDI
Piwa: 0/1
Wysłany: Pią 10 Sie 2012, 11:18
Temat postu:

no to mi nie dziala


no to mi nie dziala...
Powrót do góry
gadu-gadu
aro121

Auto Maniak



Dołączył: 16 Wrz 2006
Posty: 535
Skąd jesteś (miejscowość / region): Kolodzieje
Posiadane auto: Altea Freetrack 2.0TDI 4X4
Piwa: 51/2
Wysłany: Pią 10 Sie 2012, 21:35
Temat postu:

Re: ( Seat Altea ) Niedziałajacy tempomat seat altea xl


może to pomoże Smile


http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?p=382801

Aro
Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:   
   Forum SEAT Forum Strona Główna -> ( Seat Altea ) Elektronika/Elektryka/Komunikaty. Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2
Ogłoszenia sprzedaży - Seat Altea »

Opinie o samochodach Seat Altea - testy użytkowników »


 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

Popularne dyskusje w dziale: ( Seat Altea ) Elektronika/Elektryka/Komunikaty.






Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group



Partnerskie fora dyskusyjne: Klub Seata Ibiza   



Serwis partnerski portalu www.auto.plSamochody to nasza pasja
Copyright © Profit 2003 - 2020 Created by idealneT and OM System